Bij de Querido Academie Meesterproef werk je vier maanden lang intensief aan jouw boek. Dit doe je onder begeleiding van een vakkundig docent en in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Je volgt de lessen op de redactie van uitgeverij Querido, in het hart van het boekenvak. Aan het einde van de Meesterproef ontvang je een professioneel leesrapport.

Doe de test om uit te vinden of de Meesterproef iets voor jou is.
start de test
 
Allereerst stellen we je een aantal vragen over het boek dat je wilt gaan schrijven.

 
Een verhaal heeft een of meer hoofdpersonen nodig; een hoofdpersoon draagt immers je boek. Weet jij al wie de hoofdpersoon van jouw boek is? *

Mogen er ook meer zijn, maar niet teveel.

 
Een hoofdpersoon wordt gedreven door een streven, een verlangen. Hij of zij wordt daarin gedwarsboomd en dan heb je een conflict. En dat conflict is dan weer de motor van het verhaal.
Weet jij al wat dat streven van jouw hoofdpersoon is? *

Hieronder een paar voorbeelden uit de klassieken:
Wat wil Faust? Faust wil kennis.
Wat wil Richard de Derde? Richard de Derde wil koning worden.
Wat wil Macbeth? Macbeth wil koning blijven.
Wat wil Humbert Humbert? Humbert Humbert wil Lolita.

 
Wie of wat staat het streven van jouw hoofdpersoon in de weg? Met andere woorden: wat is het conflict? Heb je daar een duidelijk beeld van? *

Een verhaal komt pas op dreef als de hoofdpersoon in zijn of haar streven wordt gedwarsboomd. Zonder conflict heb je geen boeiend verhaal.

 
Een goed verhaal kan niet zonder een goede structuur. Weet je al hoe je dat gaat aanpakken? *

Een voorbeeld van een minder geslaagde structuur is deze: Hoofdpersoon leeft een gelukkig leven; Hoofdpersoon wordt overvallen door ongeluk; hoofdpersoon streeft naar het ongedaan maken zijn ongeluk; hoofdpersoon slaagt in het opheffen van zijn miserabele toestand; einde. Beetje saai eigenlijk ...

 
Weet je al waar je verhaal zich af gaat spelen? *

Heden of verleden, toekomst of in een andere wereld: wat is de setting van jouw verhaal?

 
Met de volgende vragen proberen we een beeld te krijgen van je schrijfervaring en ambities.

 
Heb je al ervaring met (creatief) schrijven? *

Voor de Meesterproef vragen we dat je al enige ervaring hent met creatief schrijven. Heb je bijv. al eerder een cursus gevolgd, of zelfs een opleiding. Of heb je al een boek uitgegeven.

 
Wat zijn je ambities met schrijven? *

Er is geen goed of fout antwoord. We zijn alleen nieuwsgierig naar jouw motieven.

 
Ben je bereid je vier maanden helemaal aan het schrijven over te geven?

Wil je de Meesterproef tot een goed einde brengen, dan is het noodzakelijk dat je geen of weinig andere verplichtingen hebt. Alleen zo kan je van de Meesterproef een succes maken.

 
Het lijkt erop de Meesterproef geknipt is voor jou en je boek. Vul hieronder je gegevens in en we bespreken dan graag de mogelijkheden met je.

 
Wat is je voornaam? *

 
Wat is je achternaam? *

 
Vul hier het telefoonnummer in waarop we je kunnen bereiken *

We willen graag je telefoonnummer om je meer te kunnen vertellen over de Meesterproef. En dan maak je meteen ook kennis met ons.
 
Vul hieronder je schrijf-cv in.

Welke opleiding creatief schrijven heb je hiervoor gedaan? Heb je al een publicatie op je naam staan?
 
Dank voor het invullen van je gegevens. We nemen contact met je op. Je kan natuurlijk ook met ons contact opnemen. Bel dan 020 760 7249. Je krijgt dan Roelke of Jeroen te spreken.

 
Eerlijk gezegd denken we dat de Meesterproef (nog) niet past bij jouw wensen en ambities.
Misschien is de Schrijversschool van de Querido Academie iets voor jou? Dat is onze  basisopleiding creatief schrijven. Wil je meer weten? Kijk dan hier www.queridoacademie.nl/schrijversschool

Bedankt voor het invullen van de test. We hopen dat je er wat aan hebt gehad. Heb je nog vragen? Bel ons gerust op 020 760 7249.
Powered by Typeform
Powered by Typeform